به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر غلامحسین عنایت صبح امروز در همایش بررسی اثرات فقر آهن در نوجوانان اظهار داشت : کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع ترین انواع کم خونی در کشور است و در نوجوانان ، زنان باردار و جنین زنان مبتلا به فقرآهن ، بیشتر دیده می شود.
وی افزود : به جز گروه های مذکور ، افرادی که رژیم غذایی نامناسب و خونریزی های داخلی دارند همچنین کسانی که از وجود انگل در روده رنج می برند دچار فقرآهن و کم خونی ناشی از آن می شوند.
دکتر عنایت تمایل به خاک خوری ، خستگی مفرط ، ضعف ، سرگیجه ، رنگ پریدگی پلک پایین ، تپش قلب و در مراحل شدید باردار شدن زبان ، زخم شدن داخل دهان ، قاشقی شدن ناخن ها و سفیدشدن کف دست را از علائم کم خونی ناشی از فقر آهن معرفی و تاکید کرد : این علائم باید توسط افراد مبتلا جدی گرفته شود و در سریع ترین زمان ممکن نسبت به درمان آن و تغییر رژیم غذایی اقدام کنند.
این پزشک اظهار داشت : غذاهایی نظیر گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی و جگر دارای آهن زودجذب و مواد غذایی چون شیر ، چای و کافئین در دفع آن تاثیری ندارد در حالی که آهن مواد غذایی گیاهی نظیر پسته ، سبزیجات ، عدس ، فندق و قرص علاوه بر دیرجذب بودن تحت تاثیر برخی موادغذایی دیگر نظیر چای و شیر دفع می شوند.
عنایت در خصوص اثرات مصرف قرص آهن خاطرنشان کرد : ایجاد حالت تهوع ، یبوست و سیاه شدن مدفوع از اثرات مصرف قرص آهن است و افراد برای کاهش اثرات مصرف این قرص باید زمان مصرف را به هنگام خواب با معده خالی موکول و از مصرف مواد کافئین دار و کلسیم دار قبل و بعد از آن پرهیز کنند و استفاده از اسیدهای میوه و ویتامین ث همراه با مصرف این دارو را لحاظ کنند.
وی تاکید کرد : والدین هنگام مصرف این قرص ها برای کودکان به منظور جلوگیری از سیاه شدن دندان های آنها دارو را به قسمت انتهایی دهان بریزند و پس از مصرف مقدار زیادی آب از تمیز شدن لثه و دندان کودک اطمینان حاصل کنند.
این همایش با هدف آشنایی نوجوانان و جوانان با اثرات فقر آهن ، همزمان با هفته هلال احمر با همکاری گروه جوانان هلال احمر کرج برگزار شد.
نظر شما